Kirjasto

Arkkitehtuurin laitoksen kirjasto on alansa vanhin julkinen tieteellinen kirjasto Suomessa ja yksi Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen erilliskirjastoista. Oman organisaationsa ohella kirjasto palvelee myös ulkopuolisia käyttäjiä.

Kirjaston aineistoihin sisältyy painettuja kirjoja arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin, yhdyskuntasuunnittelun, rakennussuunnittelun ja taiteen aloilta. Lisäksi kirjastostamme löytyvät laitoksen väitöskirjat, lisensiaatintyöt ja diplomityöt sekä koti- ja ulkomaisia alan lehtiä ja sarjoja. Kirjaston verkkosivuilta on pääsy Aalto-yliopiston kirjaston e-aineistoihin.

Kirjaston erikoiskokoelmat ovat ns. Rariteettikokoelma, joka käsittää noin 350 lähinnä 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa painettua arkkitehtuurin alan kirjaa sekä professori Nils Erik Wickbergin (1909-2002) lahjoituskokoelma.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 13.08.2015.